Muziekles

I am currently coaching the Magic Music Quartet, four talented young ladies who love to play together. Violinist Caya van Dalen, violist Eline Mesdag, cellist Paloma Steen, and pianist Anna Reinhold.


Ensemble
J-Fly


Jan Pasveer Concours, zaterdag en zondag 23 en 24 maart 2019, Verkade Zaal van de Fluxus Westzijde. Volledige programma op http://www.fluxus.nl.

Het Jan Pasveer Ensemble Concours is er weer en ik coach met plezier twee kleine ensembles hiervoor. Piano trio Trias bestaat uit Caya van Dalen, viool; Jytte Balm, altviool en Anna Reinhold, piano. Zij spelen twee topstukken, ‘Romeense Melodie’ van Max Bruch en Allegro uit de Kegelstatt Trio van Wolfgang Amadeus Mozart.

Violiste Lucy Boeren speelt samen met altvioliste Jytte Balm een prachtig weemoedige ‘Hommage Edith Piaf’ van Francis Poulenc, en de virtuoze Passacaglia van Johan Halvorsen op een thema van Handel.


En natuurlijk doen de 18 jonge musici van het orkest Sinfonietta ook weer mee. 16 strijkers, 1 fluitiste, 1 klarinettiste en xylofoon-speler! Zoveel talent moet wel plezier geven. Wij spelen Popcorn van Hot Butter in mijn bewerking (met xylofoon), Ronja de Roversdochter en Ulvensangen van Björn Isfält in de bewerking van leerling Roos Kneppers, en Praelude uit de Holberg Suite van Edvard Grieg.

Sinfonietta, strijkorkest in de groei

Sinds 2011 dirigeer ik een groep getalenteerde jonge strijkers in het orkest Sinfonietta op de FluXus in Zaandam. Naast concerten in de Verkade Zaal op de FluXus en in kerken, geniet deze avontuurlijke groep van flashmobs op de balkons van de muziekschool, of zoals op 19 april 2015, een concert in Fort Krommeniedijk. Een van de complimenten die ze daar kregen: Ronduit verbazingwekkend was het optreden van het jeugdorkest Sinfonietta. Zulk jonge spelers en zo’n klank! Aldus een vrijwilliger van het Fort.

Binnenkort zijn ze weer te horen en te zien op woensdag 21 december na 19 uur bij het Kerstconcert van de FluXus in de Bullekerk, Westzijde, Zaandam. Werken van J.C. Bach, Benjamin Britten en Leonard Bernstein.

Op 29 januari 2017 zullen de leerlingen deelnemen aan de Herdenking van de Holocaust in de Bonifatiuskerk aan de Oostzijde, Zaandam. De focus ligt op de kinderen die slachtoffer werden van de Holocaust, en de Sinfonietta zal het tweede deel uit de 7de Symfmonie van Ludwig van Beethoven spelen.

en op 8 april a.s. om 11.30 in de Verkade Zaal van de Fluxus Westzijde, en hopelijk ook 9 april om 19 uur in het Zaantheater, spelen de Sinfonietta leerlingen een volle programma met werken van Britten, Bernstein, Beethoven en J. C. Bach.

Maar liefst drie ensembles spelen in het Jan Pasveer Concours dit weekend, 8 april in de Verkade Zaal van de FluXus Westzijde in Zaandam.

Bachjam speelt het Adagio ma non tanto en het Allegro uit de 6de Brandenburgse suite van Bach. Altviolisten Eline Mesdag en Jytte Balm spelen samen met celliste Marthe Mesdag en klavecimbel speler David Jorritsma om 14 uur.

Strijkkwartet King and Queens speelt Rozhinkes mit mandeln en The Arrival of the Queen of Sheba (Handel) om 10.30.

Viool en piano duo Viano spelen twee delen uit de Sonatine in D van Franz Schubert om 14.45.

welkom allemaal! het zal weer mooi worden.