Muziekles


Sinfonietta, strijkorkest in de groei

Sinds 2011 dirigeer ik een groep getalenteerde jonge strijkers in het orkest Sinfonietta op de FluXus in Zaandam. Naast concerten in de Pasveerzaal op de FluXus Muziekschool en in kerken, geniet deze avontuurlijke groep van flashmobs op de balkons van de muziekschool, of zoals op 19 april 2015, een concert in Fort Krommeniedijk. Een van de complimenten die ze daar kregen: Ronduit verbazingwekkend was het optreden van het jeugdorkest Sinfonietta. Zulk jonge spelers en zo’n klank! Aldus een vrijwilliger van het Fort. In 2019 deden wij mee met het theaterstuk Hoekstenen https://youtu.be/ufNeeYzHzAM in de Bullekerk, in 2020 de musical Zeebende met met dans- en zangleerlingen van de Fluxus, en maakten wij een echte lockdown Zoom opname: de Habanera uit de Carmen Suite van Bizet. Dit was echt muziekmaken op grote afstand—een samenwerking met leerlingen van de Escola de Musica de Valls, Catalonië. 

In 2021 speelden wij delen uit de Carnaval der Dieren samen met het Zaans Symfonie Orkest. Deze samenwerking zetten wij in 2022 voort, om met het ZSO en basisschool leerlingen van de Piramide in Koog a/d Zaan, stukjes uit beroemde werken van Beethoven, Mahler en Holst te spelen. Maar eerst het Jan Pasveer Concours op april 2 en 3, en de musical Kaalslag in het Zaantheater op 22 mei 2022!

 Julia Barnes, Jeugdorkest Sinfonietta
Website


Ensemble coaching:

Ik coach dit jaar twee groepjes uit het Talentenklas van de Fluxus. Isa, Hannah en Carla spelen de Habanera op viool, piano en cello. En Luca, Sofie, Bente, Lara en Douwe spelen The Arrival of the Queen of Sheba.